Морська чорніти

Морська чорніти - водоплавна птиця. Відноситься до сімейства качині, входить в рід чернети. Даний вид гніздиться в тундрі, лісотундрі, тайгових північних районах Північної Америки і Євразії. Це Аляска, Сибір, північні райони Європи, Алеутські острови, на яких птахи присутні круглий рік. Восени представники виду мігрують на південь. Зимують уздовж тихоокеанського і атлантичного узбережжя Північної Америки, уздовж берегів Північно-Західної Європи, на Каспійському, Чорному морях, біля берегів Японії.

Морська чорніти - зовнішній вигляд

Зовнішній вигляд

Довжина тіла дорослої птиці становить 39-56 см. Маса тіла досягає 730-1360 м В оперенні добре самці відрізняються від самок. У самців голова чорна з зеленим відливом. Чорні груди, хвіст і яскраво-білий низ. Кінцівки сірі. На верхніх крилах спостерігається біла смуга. У самок оперення коричневе з білими мітками на крилах. У підстави дзьоба є біла кільцеподібна смуга. Самці за розмірами перевершують самок. Молоді птахи схожі на дорослих самок. Літають морські чернети легко і швидко, часто змахуючи крилами. Добре пірнають. Видають каркають звуки.

Гніздо з яйцями морської чернети

Відео: Hunting # 53 duck hunting, sea

розмноження





Сезон розмноження починається в кінці травня. Утворюються моногамні пари, які гніздяться невеликими групами поряд з колоніями інших водоплавних птахів. Гнізда робляться поблизу води на материковому березі або островах, іноді на плаваючою рослинності. Являє собою гніздо невелике заглиблення, викладене торішньою травою, пухом, пір`ям. В діаметр воно досягає 25-30 см, а в висоту доходить до 15-17 см.

Відео: хота на качку з подхода.Декабрь (кінець сезону) D ck h nting

У кладці налічується від 6 до 9 оливково-жовтих яєць. Інкубаційний період триває 24-28 днів. Насиджує яйця і доглядає за пташенятами тільки самка. Пташенята вилуплюються вже покриті пухом, можуть ходити, плавати і годувати себе. На крило стають у віці 40-45 днів. У перші 2 тижні після появи на світло смертність серед пташенят дуже висока. Гине третину молодняка. Статева зрілість настає у віці 1 року. Але морська чорніти зазвичай починає розмножуватися в 2-річному віці.

Самка і самець морської чернети

Поведінка і харчування

Під час осіннього перельоту, що починається в кінці серпня, самці і самки розбиваються на окремі зграї. При цьому качури зимують в більш північних широтах. Осілі популяції спостерігаються біля південного узбережжя Аляски, на Алеутських островах, на південному заході Ісландії. У зимовий період представники виду тримаються над морською водою поблизу берега. При цьому вибирають місця з глибиною не більше 10 метрів. Віддають перевагу лагунах, вузьким затоках, зустрічаються в гирлах річок і на прилеглих озерах. Далеко від узбережжя морська чорніти зустрічається надзвичайно рідко. Молоді птахи в перший рік життя проводять в місцях зимівлі все літо.



Раціон харчування складається з рослинної і тваринної їжі. З`їдаються рачки, мідії, макоми, беззубки, дощові черв`яки, жаби, дрібна риба, а також листя, стебла, насіння, кореневища водних рослин. Завдяки перетинкам на лапах, ці птахи можуть занурюватися в воду на глибину до 6 метрів і залишатися під водою протягом хвилини. Живуть представники виду поза періодом гніздування великими зграями, які можуть налічувати тисячі птахів.

Морські чернети годуються на воді

Відео: Опудала качок -продано -Утка і Селезень годуються (аналог Італія)

чисельність

Даний вид є об`єктом спортивного полювання в Данії, Німеччині, Греції, Франції, Ірландії, Великобританії, США, Ірані. У цих птахів важко потрапити, так як вони здатні розвивати в повітрі швидкість до 120 км / год. Чисельність морських чорніти викликає найменше занепокоєння. На території Північної Америки їх живе 4,2 млн. У всьому іншому світі налічується 1,4 млн. Дорослих особин.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже