Яструбине орел

Відноситься яструбиний орел до сімейства яструбині і входить в рід орли. Навколишнє середовище поширюється на південні райони Європи, північ Африки до Сахари, Близький Схід, Південну Азію, Індонезію. Живе птах в лісистій горбистій місцевості з великими відкритими площами, а також в саванах.

Яструбине орел - зовнішній вигляд

Зовнішній вигляд

Цей пернатий хижак має середні розміри. Довжина тіла становить 60-70 см. Вага варіюється в межах від 1,7 до 2,5 кг. Самки більші за самців. Крила відносно короткі і закруглені. У довжину вони дотягують до 45-55 см. У верхній частині тіла оперення темно-коричневе. Нижня частина світла з темними плямами і темними смугами в районі подхвостья. Хвіст зверху сірий, білий знизу і розбавлений темним поперечним малюнком. Кінцівки жовті, дзьоб сіро-чорний. Молоді птахи мають на череві рудувата оперення, на шиї спостерігаються руді пестрини.

Самка з дитинчам в гнізді

розмноження





Самці з самками утворюють моногамні пари. Живуть разом все життя. Зміна партнера можлива лише в разі загибелі однієї з птахів. Період розмноження припадає на лютий-квітень. У кладці налічується 2 яйця. Дуже рідко буває 1 яйце або 3. Інкубаційний період триває 38-40 днів. Насиджує в основному самка, а самець носить корм. На крило з`явилися на світ пташенята стають у віці 2-х місяців. В Індії період розмноження припадає на грудень-лютий місяці, а на південному сході Китаю яструбиний орел відкладає яйця в березні.

Яструбине орел зловив птицю

Поведінка і харчування



Полює пернатий хижак як на землі, так і в повітрі. У європейських країнах його використовують як ловчих птахів. Раціон харчування складається з зайців, кроликів, а також таких птахів як куріпки, галки, цесарки. Ловиться вся ця живність з укриттів. Це може бути дерево, на якому хижак ховається і виглядає чергову жертву. А з повітря видобуток потрапляє в міцні яструбині кігті найчастіше на схилах пагорбів. Але полювання в основному здійснюється на землі з укриттів.

Яструбине орел летить

Ситуація з чисельністю даного виду викликає занепокоєння. У деяких країнах, особливо в Європі, яструбиним орлам загрожує повне зникнення. Основна причина полягає у втраті природного місця існування. Птахи також гинуть на проводах ліній електропередач і в результаті скорочення кількості тварин і пернатих, які служать їм їжею.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже