Папуга новозеландський гірський (cyanoramphus malherbi)

Довжина тіла цього виду папуг становить 23 сантиметри. Забарвлення оперення птиці здебільшого темно-зелена, лише черевна областьімеет відтінок набагато світліший. Лобова і тім`яна області голови папуги насиченого червоного забарвлення з ледь заметнимметалліческім відблиском. Слід зауважити, що дзьоб самців більший, ніж у самок, а колір у особин обох статей однаковий - блакитний.

Мешкає даний папуга виключно в Новій Зеландії в північній частині острова Південний. Птах краще селитися у влажнихвисокогорних лісах альпійської зони.

налічує 5-6 яєць. Після народження, пташенята проживають разом з батьками 35-40 днів, а після залишають гніздо.

На жаль, точну чисельність цих папуг вказати неможливо, оскільки їх залишилося не так вже й багато і зустріч з німістала досить рідкісною подією. Даний вид вважається зникаючим і занесений до Червоної книги, перебуваючи в Новій Зеландії подохраной держави.

Існує думка, що даний папуга не є окремим самостійним видом, а лише колірної модіфікаціейCyanoramphus auriceps - желтолобого стрибаючого папуги . Слід зауважити, що проведені дослідження підтверджують цю точку зору.

Схоже