(Pyrrhura rupicola)

Розміри папуги - 25 см. Мешканець субтропічній зони Північно-Східного та Центрального Перу, Західної Бразилії та Північної Болівії. Живе в основному в низинах або затоплюваної місцевості. Ареал поширення доходить до самого підніжжя Анд. Будь-яких ширших даних про спосіб життя цього папугу немає.

Забарвлення оперення папуги переважно зелений. Голова покрита темно-коричневої «шапочкою», на шиї і горлі присутній лускатий малюнок світлого відтінку. Груди сіро-коричневого кольору, черевце червоне, гомілки яскраво-жовті. Верхні пір`я, що криють крила яскраво-червоні. Дзьоб у дорослих птахів чорний, у пташенят - білий.

Схоже