Рід нітехвостого або ракетохвостие попугайчікігорний ракетохвостий папуга (prioniturus montanus)

Довжина папужки 30 см. Основне забарвлення оперення зелена. Горло, груди і живіт жовтувато-зелені, Лоб, передня сторона тімені, вуздечка і частина щік тьмяно-сині, біля основи пір`я зелені. На задній стороні тімені велика червона пляма. Спина у деяких птахів з коричнево-зеленим відтінком. Підкрила і подхвостье зеленуватосині. Пір`я хвоста зелені з чорнуватими кінчиками, два середніх пера хвоста зелені, подовжені з закінченнями у вигляді червонувато-синіх "ракеток». Окологлазное кільце вузьке, сіре. Дзьоб синювато-рогового кольору з білуватим кінчиком. Райдужка темно-коричнева. Ноги синювато-серие.Распространен на Філіппінах (острів Лусон). Живуть в субтропічних і гірських тропічних лісах. Дуже рідкісний, знаходиться під загрозою зникнення.

Підвид Мінданайскій ракеточнік (Prioniturus montanus waterstradti), раніше його виділяли в окремий вид Prioniturus waterstradti.

Схоже