Рід нітехвостого або ракетохвостие попугайчікімотмот-папужка іліжелтошейний ракетохвостий папуга (prioniturus platurus)

Довжина папужки 18 см. Оперення зелене. Смуга на шиї золотисто-жовта. Невелика пляма на потилиці червоне. Велика пляма на нижній частині голови сіре з блакитним відтінком. Середні і малі пір`я, що криють крила також сірі, але з жовтуватим відтінком. Кінці рульового пір`я чорні з блакитним відтінком. У самки все оперення зелене, але на верху голови пляма з блакитним оттенком.Распространен на островах Целебес, Тогіан, Пелінга, Бутон і інших дрібних островах Індонезії. Населяють субтропічні і вологі тропічні ліси. Відомо 2 підвиду.

Схоже