Сіро-блакитний гіацинтовий ара або аквамаріновийanodorhynchus glaucus

Великий папуга з довжиною тіла 65-75 см і хвоста - 37 см. Забарвлення оперення яскраво-блакитна із зеленим відтінком. Голова - сіра, верх грудей, горло і щоки сірувато-бурі. Оголена зона навколо очей і біля дзьоба блідо-жовта. Дзьоб великий, чорного кольору зі світлим кінчиком. Хвіст длінний.Ранее цей папуга населяв тропічні ліси Північно-Західної Аргентини, Бразилії, Уругваю і Парагваю. Вид відноситься до дуже рідкісним, знаходиться на межі зникнення, можливо, в природі вже не зустрічається. Занесений до Червоної книги і охороняється законом.Основной їжею цих папуг є горіхи й інша рослинна їжа.

Схоже