Сангійскій висячий попугайчікloriculus catamene

Невеликий папуга довжиною 12-13,5 см. Оперення в основному зелене, на горлі є червона пляма. Хвіст зелений з червоним кінчиком, подхвостье помаранчеве. Дзьоб чорний, очі біло-желтие.У самок червоне горловий пляма виражено менше, очі коричневі. Молоді птахи схожі на самок, але їхні очі блідо-корічневие.Сангійскій висячий папужка мешкає на острові Сангіхе (Індонезія), на північ від Сулавесі. Знаходиться під загрозою вимирання, у них дуже обмежений ареал і нечисленна популяція (1000-2500 особин). Головна причина - знищення природного середовища обітанія.Ранее цей вид вважався підвидом молуккского висячого папужки (Loriculus amabilis).

Схоже