Райський співочий попугайpsephotus pulcherrimus

Райський співочий папуга вважається вимерлим. Причиною їх зникнення послужило випалювання старої трави на пасовищах і їх витоптування, розчищення земель, вилов птахів колекціонерами, хижацтво кішок, розорення гнізд.

Довжина папуги становила 27 см. Самці були пофарбовані яскраво: лоб червоний, голова і потилицю коричнево-черние- ділянки навколо очей, біля основи дзьоба і щоки - жёлтие- спинка корічневатая- Надхвістя, горло, груди і боки черевця - смарагдово зелёние- центр живота , подхвостье і криють крила червоні-хвіст бронзово-зелений, знизу синьо-білий-дзьоб серий- Кільця навколо очей сіре, очі коричневі.

Самки були пофарбовані скромніше: лоб горчічний- пір`я з помаранчевими кончікамі- черевце і подхвостье голубие- на черевці вкраплення красного- спинка, крижі, Надхвістя - бірюзовие- малі і середні криють крила червоні неяркіе- кромка крила, криють махових, зовнішня сторона махових сіро голубие.Молодие птиці за забарвленням нагадували самок.

Мешкав райський співочий папуга в Австралії (центр і південь Квінсленда, Новий Південний Уельс). Населяв савани з рідкісними деревами і відкриті місцевості вздовж басейну річок. Жили парами або невеликими сімейними групами. Гнізда влаштовували в старих термітниках і інших подібних місцях, самка відкладала 4-5 яєць. Споживали самий тільки насінням трав.

Схоже