Білогрудий краснохвостий попугайpyrrhura albipectus

Довжина папуги 24 см, маса близько 80 грам. Забарвлення строкате, що включає коричневий, оранжевий, жовтий, білий, рожевий і зелений кольори. На голові темна корона з блідо-сірими смугами. Потилицю сіро-коричневий, пір`я, що криють вух жовто-помаранчеві. Навколо шиї проходить широкий білий комір. Груди жовта, живіт оливково-зелений. Крила зелені. Загострений хвіст червоний, центральні стернові пера з зеленими облямівками, кінчик хвоста бордовий. Дзьоб коричнево-сірий. Кільця навколо очей голі і білі, очі коричневі. Голос різкий, пронзітельний.Молодие птиці забарвленням оперення схожі на дорослих, але в цілому вони блідіше.

Білогруді краснохвостие папуги зустрічається на південному сході Еквадору і в північному Перу. Живуть в тропічних і субтропічних вологих гірських лісах. Тримаються групами від 4 до 20 папуг. Харчуються фруктами, насінням та ягодами. Сезон розмноження триває з квітня по іюнь.Попугай занесений в список зникаючих видів, основну загрозу для нього становить втрата місць проживання через вирубку лісів.

Схоже