Канадська казарка

Канадська казарка - водоплавна птиця. Відноситься до сімейства качині, роду казарки, утворює вид, що гніздиться в арктичних і помірних зонах Північної Америки. Це Аляска і Канада. Велике скупчення цих пернатих спостерігається в районі Великих озер, на Алеутських островах. Гніздяться в південній частині ареалу НЕ мігрують. З півночі переміщаються в райони між Каліфорнією і Південною Кароліною, на північ Мексики. Даний вид був завезений до Нової Зеландії, Аргентини, Чилі, на Фолклендські острови, до Великобританії. Це переселення пройшло успішно.

Канадська казарка - зовнішній вигляд

Зовнішній вигляд

Даний вид містить у собі 7 підвидів. Розрізняються вони за розмірами і деталей оперення. Довжина тіла варіюється в межах від 75 до 110 см. Розмах крил становить 127-183 см. Маса варіюється в межах від 2,6 до 6,5 кг. Найбільша птах даного виду важила 10,9 кг при розмаху крил 2,24 м. Самки дрібніше самців на 10%. Голова і шия чорні, з білими плямами з боків голови. Груди світло-сіра. Оперення решти тулуба темно-коричневе. Хвіст чорний або світло-коричневий. Кінцівки і дзьоб чорного кольору. Виклювати пташенята мають жовтувато-бурого кольору.

Самка з каченятами

розмноження





На 2-му році життя канадські казарки знаходять собі пару. Формується вона на все життя. Гніздяться птахи на островах посеред озер і ставків. Гнізда робляться в високою і густій траві, рідко на деревах. Під час періоду гніздування утворюють колонії, але гнізда розташовуються на відстані один від одного. У кладці налічується від 4 до 7 яєць.

Інкубаційний період триває 24-28 днів. Виклювати курчата можуть ходити, плавати і знаходити собі корм. Дорослі птахи доглядають за молодняком протягом 6-9 тижнів. Потім молодь стає на крило і починає вести самостійне життя. У дикій природі канадська казарка живе в середньому 12 років. Максимальна тривалість життя становить 31 рік. Стільки прожила птах в Університеті Йорка.

Зграя канадських казарок

Поведінка і харчування

Літня линька триває близько 40 днів. У цей період птахи втрачають махові пера і позбавлені можливості літати. Вона повертається до них приблизно в той же час, коли на крило стають пташенята. Мігруючи, ці пернаті об`єднуються в групи, і в польоті така група має V-подібну форму. За останній час багато міграційні маршрути змінилися в зв`язку з втратою природного місця існування, яка вплинула на харчові джерела. На Великих озерах канадські казарки ведуть осілий спосіб життя.

Відео: TheHunter # 1. Canada Goose. канадська казарка



Раціон харчування в основному складається з рослинної їжі. Це зелена рослинність (осока, подорожник, бухарнік) і зернові культури. До них відносяться пшениця, рис, кукурудза, ячмінь, коли вони доступні. Також представники виду з задоволенням їдять боби. У воді споживають мул на дні водойм, водні рослини, морські водорості. У міських районах птахи їдять їжу з сміттєвих баків. З тваринної їжі з`їдаються комахи і риби.

Дві канадські казарки летять

Відео: the Hunter - Канадський гусак [Основи полювання] # 4

чисельність

На сьогоднішній день канадська казарка вважається численної птахом. Її чисельність в Північній Америці становить близько 5 млн. Особин. Даний вид захищений від полювання і лову за межами мисливських угідь і поза мисливських сезонів в США і Канаді відповідно до закону про перелітних птахів. Комерційні угоди купівлі і торгівлі в обох країнах заборонені. Є також обмеження в Великобританії. У Росії заборонено полювання на Алеутських островах. Представники виду по відношенню до людей можуть вести себе агресивно, якщо відчувають небезпеку. Можуть атакувати і вкусити.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже