Рід краснобрюхие ариorthopsittacaкраснобрюхій араara manilata

Поширений цей вид папуг в Бразилії, Колумбії, Венесуелі і Гайані. Мешкає у вологих тропічних лісах, де харчується в основному плодами пальм, фруктами і іншою рослинною їжею. Часто прилітає годуватися в культурні пальмові гаї і плантації кукурудзи. Вид досить численний в межах свого ареалу. Популяція стабільна. В Європу потрапляє досить рідко і малими партіями.

Краснобрюхие ар містять в домашніх умовах в якості ручної птиці, бо виховані людиною з раннього віку вони стають дуже ласкавими і ручними птахами. Однак через сильний дзьоба і гучного, різкого голосу виникають певні труднощі при їх утриманні в неволі. Годують краснобрюхие ар так само, як і інших представників цього роду папуг, але включають в раціон значна кількість фруктів, а також зелені і горіхів.

Розмір цих папуг 48-50 см, значна частина його припадає на хвіст. Статевий диморфізм не виражений, самку від самця відрізнити досить важко. У забарвленні у цього виду переважає темно-зелений колір оперення, причому груди і вся нижня сторона тіла трохи світліше, ніж верхня. На череві велика коричнево-червона пляма. Хвіст зверху оливково-зелений, внутрішня сторона жовто-зелена. На крилах, у згину їх, криють мають синій відтінок. Махові пера синьо-зелені. Голий ділянку шкіри на лицьовій частині голови жовтуватого кольору. Дзьоб чорний, очі темно-корічневие.О розмноженні в неволі відомостей немає.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже