Рід барнардови папуги (barnardius)

• комірцевий папуга
• воротнічковая розелла
• клонкарі
• кільчаста розелла
• окольцьований папуга
• папуга Барнарда
________________________________________
• Barnardius barnardi
• Barnardius barnardi macgillivrayi
• Barnardius zonarius zonarius
• Barnardius zonarius

Розмір папуг цього роду 33 см. Вони є близькими родичами розелл, і раніше цих папуг відносили до роду Platycercus, але зараз вони виділені в самостійний рід і мають ряд підвидів. Також як і розели барнардови папуги мають такий же широкий, що не звужується до кінця хвіст. Визначення статі іноді утруднене, але зазвичай у самок блакитна «накидка» спини має зелений відтінок.

Папуги даного роду мешкають в Австралії, де є мешканцями відкритих ландшафтів, як культурних, так і природних. Нерідко гніздяться в парках і садах міст. Гніздяться в дуплах дерев, іноді глибина їх буває досить значною. У кладці 4-5 яєць, термін інкубації 20-22 дня. Молоді залишають гніздо у віці 5-6 тижнів, а батьки опікують їх ще 2 тижні.

Барнардових папуг досить рідко містять в неволі, хоча догляд за ними досить простий. З папуг цього роду у любителів вольєрного утримання папуг найбільш часто зустрічаються 2 види: папуга Барнарда і комірцевий папуга. Довжина вольєра для цих птахів повинна бути не менше 3,6 м. Жердинки треба міцно закріплювати з двох сторін, оскільки птахи дуже активні.



Цей підвид довгий час ставився до рідкісних папуг. Населяють вони південно-західну частину Австралії. Поширений на південному заході Австралії. Зовні схожий на розеллу, чому раніше його і відносили до цього роду. За забарвленням птиці красиві. Основний колір тулуба зелений. Голова чорна, з вузьким червоним пояском над дзьобом, в області чола. На шиї жовта смужка - «комір», шириною 10-15 мм. Кермові пір`я з блакитним відтінком, кінці їх світліше. Статевий диморфізм виражений слабо.

Самець відрізняється від самки більшою головою, має більш широкий, масивний дзьоб, смужка на лобі і «комір» ширше, ніж у самки. Розмір птахів 38-40 см. При утриманні в неволі ці папуги потребують просторих вольєрах, так як для підтримки хорошого фізичного стану їм необхідний активний політ. Для розмноження птахів надають будиночки або порожнисті стовбури дерев з внутрішнім діаметром близько 30 см, висотою 60-100 см і вхідним отвором 8-9 см. Гніздовий матеріал - тирсу або стружки.

У кладці 4-5 яєць, які насиджує самка 20-21 день. Молоді залишають гніздо у віці 35- 37 днів, але ще 10-15 днів батьки їх підгодовують. За забарвленням вилетіли пташенята схожі на батьків, але більш тьмяно пофарбовані, а «комір» не чіткий, розпливчастий. Статевозрілими стають в 14- 16 місяців, після того, як приймуть забарвлення дорослих птахів.

Годують цих папуг так само, як і розелл. Слід мати на увазі, що для утримання воротнічкових папуг потрібні суцільнометалеві вольєри, так як дерев`яні конструкції ці птахи легко руйнують. З цієї причини їм регулярно слід надавати достатню кількість гілок з корою і почкамі.Воротнічковие папуги погано переносять падіння температури навколишнього повітря нижче 5-7 С.

Довжина папуги 31-38 см, хвоста 20 см. Оперення зелене. На лобі яскрава червона смуга. Жовте півкільце охоплює шию у вигляді коміра. Нижня сторона оливково-зелена з поперечними помаранчевими смугами на жовтій плямі. Хвостові пір`їни знизу блакитні. Краї крил ультрамаринові. Дзьоб светлий.В природних умовах відомі 4 підвиди, які населяють евкаліптові гаї східній Австралії, а також степи і пустелі.

Этих попугайчиков можно содержать только в вольерных условиях. В Європі їх розводять вже більше 100 років. У кладці буває від 4 до 5 яєць, пташенята вилуплюються через 3 тижні, приблизно в місячному віці вони оперяються. Це дуже спокійні птиці, швидко звикають до домашнього утримання. Некріклівой. Якщо вдало підібрані пари, можуть розмножуватися і в неволі.

Цей підвид воротнічкової розели має ізольований від інших розелл цього виду ареал проживання. Їх можна побачити в східних районах Північної Австралії і на сході Квінсленда.Голова, тім`я і грудка зелені, з яскраво-жовтою смугою на шиї. Черевце жовтого кольору, область щік від вушної раковини до дзьоба - з блакитним оттенком.Етот підвид став відомий з 1900 року. В даний час він широко поширений і популярний серед любителів природи, добре розводиться в неволі.



Населяють Західну і Центральну Австралію. Довжина тіла 38 см. Забарвлення оперення зелена. Голова чорно-коричнева, з червоною вузькою смужкою на лобі, до подклювье вона переходить в синій колір. Шию оперізує півкільце жовтого кольору. Грудка зелена, що переходить до живота в жовто-зелений колір, але у деяких підвидів груди буває жовта. Краї рульового пір`я ультрамаринові, а знизу блакитні.

У природних умовах селяться в напівпустельних степах, зустрічаються і в саваннах.Ето дуже спокійні птиці, що не вибагливі і не крикливі. При вдалому підборі пари можуть розмножуватися в неволе.Самка відкладає від 6 до 7 яєць. Кладку вона насиджує близько 3 тижнів, а через 28 днів пташенята вилітають з гнізда.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже