Рід нітехвостого або ракетохвостие попугайчікісінекрилий ракетохвостий попугайprioniturus verticalis

Довжина папуги близько 35 см. Основне забарвлення зелена. На грудях і животі з оливковою відтінком. На лобі блідо-блакитне пляма. Оперення спини особливо красиво при яскравому світлі, воно відіграє блискучою синявою. Ноги і дзьоб мають сіруватий відтінок. Самка відрізняється від самця наявністю червоного плямочки на потилиці голови і більш коротким хвостом.

Поширені на Філіппінах. Живуть в субтропічних і вологих тропічних лісах, а також мангрових заростях. Зазвичай цих папуг можна побачити невеликими сім`ями на верхівках дерев. Папуги кричать, створюючи при цьому сильний шум. Харчуються насінням різних тропічних рослин, плодами фруктових дерев і комахами. Гніздовий сезон починається на початку березня. У період розмноження папуги створюють пари і усамітнюються в просторих дуплах дерев. Самка відкладає від 2 до 4 яєць. Насиджує їх від 25 до 27 днів. Пташенята залишають гніздо у віці двох місяців.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже