Мавпа макака: опис, місце існування

Все макаки відносяться до роду приматів і сімейства мартишкових. Науці в даний час відомий 21 вид цих тварин. 

З них практично все є мешканцями Азії. Винятком є вид магот, який проживає на території Гібралтару і Північної Африки. Складно визначити конкретні зони поширення цих мавп. Макака може жити як в тропічних лісах, так і в лісових масивах або навіть в горах.

Так, наприклад, вигляду, відомого як японська макака, не чуже проживання в засніжених горах країни висхідного сонця. Ну а макака-резус так взагалі без сорому селиться в багатьох містах.

У порівнянні зі своїми близькими родичами макаки є маленькими істотами з довжиною тіла не перевищує 85 см. І вагою від 5 до 14 кг. Тулуб тварини мускулисте, з добре розвиненими кінцівками.

Шерсть середньої довжини, пофарбована в різні кольори в залежності від виду та місця проживання: сірий, коричневий, чорний, а також варіативні поєднання цих кольорів. Самці в середньому важчий і крупніше самки майже в два рази. Хвіст може бути коротким або досягати довжини тіла. А ось макака магот зовсім його не має.

Відео: ОБЕЗЬЯНА КУРИТЬ: зухвалий ОБЕЗЬЯНА відібрали сигарети

Мавпи цього роду живуть в стадах, чисельність яких коливається від десятка до сотні особин. У стаді присутній чітка ієрархія. Представників жіночої статі більше в 3-4 рази, ніж чоловічого.

Пов`язано це з тим, що після досягнення самцем статевого зору він за негласним правилом зобов`язаний покинути сім`ю, самки ж - залишаються. Буває і таке, що стадо складається з одних самців, які з різних причин не можуть конкурувати з ватажками.

Відео: Парк снігових мавп. Японія



Великий вплив на поширення виду надає невибагливість в їжі. Раціон харчування макак становить рослинна їжа: плоди дерев, листя, насіння і т.д.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже