(Род micropsitta) дятловим папужка бруінаmicropsitta bruijnii

Довжина папуги 9 см, маса 12-16 грам. Самці в основному зеленого кольору з темно-жовтим, аж до червоного плямою на лобі, синьому потилицею і задньою стороною шиї. Горло і щоки жовто-червоного кольору. Черевна сторона червона, крила і спинка темно-зелені. Центральні пір`я хвоста сині, бічні - синьо-чорні. Дзьоб сірий, восковица і Кільця навколо очей рожеве, очі корічневие.Самкі відрізняються синім плямою на лобі, сірої восковицей і Кільця навколо очей, відсутністю червоного кольору в опереніі.Молодие птахи схожі на самок, але лоб і вуздечка у них практично білі.

Дятловие папужки Бруіна поширені в Індонезії, Папуа-Нової Гвінеї і на Соломонових Островах. Живуть в бореальних лісах, субтропічних і тропічних сухих лісах і вологих низинних лісах. Даний вид зустрічається на великих висотах, ніж інші карликові папужки. Велику частину часу проводять на деревах, де і знаходять собі прожиток - різні лишайники, які складають більшу частину їх раціону. Своїми різкими рухами, як би розбитими на фази, папуги нагадують поползней.Размножаются на деревах у дуплах, в кладці 3 білих яйця.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже