Юкатанський або юкатанський амазон (желтолобий) amazona xantholora

Довжина тіла папуги 26 см. Забарвлення в основному зелена з чорним облямівкою. Лоб у самців білого кольору, ділянка навколо очей - червоного, вуздечка - жовтого. Першорядні махові - сині. Кроющие крил і підстава крайніх пір`я хвоста червоні. Дзьоб жовтий. Лапи коричневі. Райдужка коричнева. Лоб самки бузково-блакитний. Першорядні махові - зелені. Кілька, або все, першорядних криють крила можуть бути краснимі.Распространен на півострові Юкатан в Мексиці, а також на островах Косумель і Роатан, в Белізі і Гондурасі. Мешкає в невисоких мангрових заростях, листяних лісах, дощових лісах і на відкритій місцевості. Папуги активні вранці і з другої половини дня до вечора. Годуються насінням і плодами дерев, пальм і чагарників, нирками і квітками. На ніч збираються у великі зграї, в яких може бути до 1500 попугаев.Гнезда будують в дуплах дерев. Самка відкладає від 4 до 5 яєць, період інкубації становить 26 днів. Пташенята стають самостійними у віці 50 днів.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже