Бронзовокрилий красногузий або глянцевідной попугайpionus chalcopterus

Довжина папуги 27 см, хвоста 8 см. Забарвлення чорне з блакитним відтінком. Верхня частина спини і плечі темно-коричневого кольору. Надхвістя, хвіст і махові пера з блакитним відтінком. Пір`я, що криють крила коричневі з каймою світлого кольору. Подхвостье червоне з фіолетовим облямівкою криють пір`я. Дзьоб жовтого відтінку. Коли папуга готовий до розмноження, рожева шкіра навколо очей темніє. У молодих птахів цю ділянку шкіри без оперення жовтий, а низ тіла - коричневий. Середня тривалість життя папуги близько 40 років.

Поширення: північний схід Перу, Колумбія і Еквадор. Папуги живуть у вологих, листяних лісах. Залежно від сезону перелітають з місця на місце. Птахи дуже товариські і зазвичай збираються на ніч великими стаямі.Період гніздування триває з лютого або березня по червень або липень. Самка відкладає 3-4 яйця і насиджує їх 24-26 днів. Гніздовий період розвитку пташенят 70 дней.Подвіжним за своєю природою бронзовокрилим папугам, як і іншим красногузим папугам, потрібно просторий вольєр. Тільки в таких умовах проявляється у всій красі їх блакитне оперення.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже