Лорі-відлюдник ультрамаріновийvini ultramarina

Довжина папуги 18 см. Основне колір оперення синій. Вверхнем частина голови темно-фіолетова зі світло-синіми смужками, область біля ніздрів світло-блакитна, верх щік білий, область біля вух і горло темно-сині з вкрапленнями білого, груди більш темна фіолетово-синя. Такого ж кольору стегна. Поперек синя, пір`я, що криють хвоста світло-блакитні. Окологлазное кільце сіре, райдужна оболонка очей помаранчева. Ноги червоно-помаранчеві. Самець і самка зовні не відрізняються.

Поширений ультрамариновий лорі на Маркізькі острови, на островах Французької Полінезії. Мешкає в субтропічних і тропічних вологих низинних лісах. Віддає перевагу узлісся лісів з квітучими деревами, кокосові і бананові плантації в прибережних районах, час від часу відвідує сади. Знаходиться під загрозою зникнення, основна причина - втрата місць проживання через вирубку лісів і завезення чорних щурів (Rattus Rattus) .Держатся парами або групами до 12 птахів на верхівках квітучих дерев. Харчуються пилком, нектаром, м`якими фруктами, такими як манго і банан, квітами і комахами.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже