Червонокрилий або сінелобий пестрохвостий папуга (вінценосний) (touit dilectissima)

Червонокрилий папужка, як і всі інші папужки цього роду, відрізняється маленькими розмірами, коротким щільним тілом і коротким плоским хвостом, його розмір 15 см. Оперення зелене, з синім плямою на верхній частині голови. На крилах є червоні смуги, які у самців помітніше, ніж у самок. Молоді птахи по фарбуванню нагадують самок, але у них немає синьої плями на голові.

Поширений від півдня Панами на північний захід Південної Америки, де точний ареал цього виду всееще не визначений остаточно. На південь поширений до кордону Перу. Зустрічається у вологих лісах, іноді добираються до тропічних джунглів.

Розрізняють три окремі популяції цих папужок. хоча насправді вони, можливо, не ізольовані один від одного. Цей вид папужок вважається дуже рідкісним і малим. Червонокрилий папужки добувають їжу і кочують невеликими зграями, а основою їх раціону є насіння і плоди. Літають ці папужки низько над деревами, видаючи в польоті різкі високі крики. Під час польоту добре видно жовті нижні криючі пір`я на крильях.Гнездо у вигляді камери, влаштованої в деревних термітних гніздах. У кладці близько 5 білих яєць.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже