Бразильський черноухом ілісінеголовий красногузий попугайpionus menstruus

Відео: сінеголовий Черноухом бразильський папуга, піонус

Відео: Cucuchi en el arbolito

Поширений в Коста-Ріці, Болівії, Бразилії та на острові Тринідад. Зустрічається в 3 підвидах, що розрізняються між собою деталями забарвлення і ареалом поширення. Підвид P. m. menstruus мешкає в зазначених вище країнах і має основний колір оперення зелений, голову і шию сині, горло червоно-рожевого кольору, що криють вуха чорні. Внутрішня сторона хвоста червона, ближче до кінця пір`я переходить в синьо-зелений колір. Верхня сторона хвоста зелена, з синім відтінком. Дзьоб темно-сірий, по кутах його заснування може бути коричневим. Молоді птахи схожі на дорослих, але мають світло-зелене забарвлення голови, горла і шиї. На горлі іноді є окремі пір`я блідо-рожевого кольору.

P. m. reichenowi, інакше званий бразильським Черноухом папугою, крім згаданих країн, зустрічається в Східних Андах, Колумбії і Еквадорі. Від птахів номінальної форми відрізняється відсутністю рожевого кольору на горлі. Груди і черево у папуг цього підвиду оливково-зелені з синюватими смужками. Третій підвид Черноухом папуги поширений в основному на північно-східному узбережжі Бразилії. Цей підвид, P.m. rubrigularis, має більш темне забарвлення голови і шиї, ніж номінальний підвид, а також більш насичений червоний колір на горлі і зелений на верхній стороні тела.Размер Черноухом папуг не перевищує 26-28 см. Населяють вони тропічні ліси з добре розвиненим підліском. У гірських районах зустрічаються до висоти 1300 м над рівнем моря. тримаються зграями з різною кількістю птахів, що залежить від наявності корму. На ділянках лісу з урожаєм будь-яких плодів або в районі кукурудзяних плантацій чисельність папуг в зграях вище.



В Європу цей вид папуг імпортується рідко і невеликими партіями. Випадки успішного розмноження Черноухом папуг в неволі відомі в країнах Західної Європи. Молоді птахи, що містяться в клітинах поодинці, швидко звикають до людини і можуть наслідувати деяким звуків, мелодій або вивчити кілька слів. Але тим не менше навіть ручні Черноухом папуги періодично дуже голосно кричать, що порядком ускладнює їх зміст в житловому помещеніі.Для вольєра на відкритому повітрі Черноухом папуга більш підходить за своїми даними. Він досить миролюбний, але по відношенню до птахів рівного розміру. Тільки в гніздовий період можливий прояв агресії до інших мешканців вольєра, у внегнездовое час ці папуги на своїх сусідів не реагіруют.Для розмноження Черноухом папуг краще залишати парою в просторому приміщенні. Як штучного гніздування використовують як звичайні дощаті будиночки, так і порожнисті стовбури дерев.

Розміри будиночка 30Х30Х45 см, вічко 8- 10 см. Для обрізків дупластих стовбурів дерев необхідно дотримуватися внутрішній діаметр близько 30 см, а довжина, т. Е. Висота гніздування, може бути різною, до 1 м. Якщо ж виходить дуже глибоке дно гніздування, то можна на передню стінку прибити смужку сітки до вхідного отвору, яке зазвичай прорізають у верхній третині гніздування. На дно кладуть або деревну труху, або тирсу. У кладці у Черноухом папуг 2-4 яйця. Молоді вилуплюються на 26-27-й день насиджування і вилітають з гнізда у віці близько 2 місяців. Гніздовий будиночок у цих папуг можна не прибирати після закінчення гніздування, так як вони охоче користуються ним для ночівлі.



Годувати Черноухом папуг слід всіма видами зернових кормів, частина з яких необхідно замочувати перед згодовуванням або пророщувати. Різані фрукти, овочі, стиглі ягоди і інший вітамінний корм повинен постійно входити до складу їх кормового раціону. Непогано періодично ставити в приміщення до Черноухом папугам зв`язки свіжих прутів або гілок дерев і чагарників, з яких вони охоче обгризають нирки і кору.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже