Білоголовий красногузий або кобальтоголовий попугайpionus senilis

Довжина папуги 26 см (тіло), 7 см (хвіст), вага 220 грам. Забарвлення оливково-зеленого кольору. Дзьоб блідо-жовтий. Горло і голова темно-сині, блискучі. Лоб білий, подхвостье червоне. Плечі бурого кольору з золотистим блиском. Черевце світло-зеленого кольору, дзьоб - блідо-жёлтого.Населяет Центральну Америку від сходу Мексики до заходу Панами. Птах живе в лісистих місцевостях, передгір`ях до висоти 1600 м над рівнем моря. Папуги збираються в групи з 30-50 птахів. Годуються різними насінням, горіхами і плодами. Можуть завдавати шкоди сільськогосподарським культурам. Гнізда влаштовують в дуплах дерев. Самки зносять від 3 до 6 білих яєць прямо на дно дупла.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже