Желтошапочний або рижеголовий попугайpionites leucogaster

Поширений в Болівії, Бразилії, Перу і Еквадорі. Мешкає в тропічних лісах, де більшу частину часу проводить в кронах високих дерев. Там знаходить собі їжу, що складається з різних плодів, ягід і насіння. Тримається в основному недалеко від води, віддаючи перевагу ділянкам лісу вздовж річкових берегів. У великі зграї не збирається, зустрічається або парами, або невеликими сімейними групами.

У птахів номінального підвиду жовто-оранжева голова, зелені спина, крила і хвіст, а груди і черево кремово-білі. Внутрішня сторона хвоста жовта. Дзьоб світлий, рогового кольору. Очі оранжево-червоні. Статевий диморфізм не виражений, тому відрізнити самця від самки дуже важко. Розміри дорослих птахів 23-24 см. Молоді пофарбовані інакше, ніж дорослі птахи. На відміну від останніх у них верх голови і потилиця коричневі, а не помаранчеві, окремі пір`я можуть бути навіть майже чорного кольору. Дзьоб у молодих птахів сірий біля основи, лапи сірі, тоді як у дорослих птахів колір лап ближче до тілесного.

Годувати слід усіма зерновими кормами, частина яких треба замочувати або пророщувати. Необхідно включати в раціон цих папуг значна кількість фруктів, ягід, зелені, а також дрібні горішки, типу кедрових, букових і т. П. Навіть ручні Східноєвропейський папуги досить часто пронизливо кричать, що значно ускладнює зміст їх в домашніх умовах. До змісту на вулиці ці птахи досить примхливі, тому що погано переносять навіть тимчасове похолодання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже