Ямайський черноклювий амазонamazona agilis

Відео: Jacky Jungle - Bring The Monkeys (Original Mix)

Оперення темно-зелене, з синім відливом на тімені. Чорні плями навколо слухових отворів. Кінчики пір`я на потилиці чорні. Дзьоб чорний. Самці і самки зовні схожі один з одним, хоча у самок крила повністю зелені, а у самців першорядні махові пера червоно-сині. Оперення у молодих птахів повністю зелене.

Зелене оперення допомагає цьому папугам ховатися серед дерев, тому виявити їх досить складно, особливо якщо врахувати, що в разі тривоги черноклювие амазони зберігають мовчання. Популяція цих птахів в даний час знаходиться під загрозою через масову вирубку лісів.

Гніздиться в дуплах дерев на висоті не менше 18 від землі. Самка зносить 2 білих яйця. Харчуються ці папуги плодами, насінням та горіхами.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже