Рід рогаті або чубаті папуги (eunimphicus)

Рогата або чубатий папуга (Eunymphicus cornutus) - єдиний вид в роді з тією ж назвою. Довжина папуги більше 30 см, причому половина припадає на хвіст. Оперення зелене. Верх голови чорний зі штрихами і з 2-6 видовженими, чорними з червоними кінчиками пір`ям, схожими на ріжки. На лобі є червона пляма. Крила і хвіст синюваті з жовтуватими плямами. Нижня сторона тіла також з жовтуватим оттенком.Распространен в Східній і Західній Австралії. Папуга живе в лісах з каурі. Живуть парами або невеликими групами. Годуються насінням і горіхами. Гніздиться в дуплах.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже