Солдатська амазон (amazona mercenaria)

Поширений в Еквадорі і Колумбії, а також на північному заході Венесуели. Населяє гірські ліси до висоти 3500 м над рівнем моря. Це полохливі і неспокійні папуги, голос яких чути в ранні ранкові години і під вечір, коли вони злітаються в долини на годівлю і повертаються на нічліг в гірські ліси. Про їхнє життя в природі мало що відомо.

Гніздовий період триває з лютого по червень. Гнізда влаштовує цей амазон в дуплистих деревах, високо від землі. У кладці 2-4 яйця. Про розмноження в неволі відомостей немає

Відео: Casal de Martim-pescador-verde, Chloroceryle amazona, Amazon Kingfisher,

Розрізняють 2 підвиди содатскіх амазонов - північний і південний-номінальний.По забарвленні номінальний підвид весь зелений: лоб, лицьова частина голови, горло і нижня сторона тіла світліші, а від потилиці і вся верхня сторона тіла темно-зелені, з сіро-синім малюнком (облямівкою) на кінцях криють пір`я. Хвіст жовто-зелений, махові пера зелені з синім відливом. на кінцях.

Згини крил жовті або жовто-помаранчеві. Кілька червоних пір`я утворюють на середині крила дзеркальце Дзьоб сіро-жовтий. Очі оранжево-червоні. Самець і самка пофарбовані однаково. Розмір птахів 33-34 см.Северний підвид цього виду амазонов відрізняється від номінального меншим розмірам червоного люстерка на крилах.

Відео: Amazona guildingii chat

Годівля та утримання такі як у інших видів роду.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже