Капюшоновие або красношапочний попугаіpurpureicephalus

До цього роду належить тільки один вид папуг.

Красношапочний папуга (Purpureicephalus spurius) Довжина папуги 37 см, хвоста 18 см. За зовнішнім виглядом схожий на співочих папуг, але відрізняється від них більш вузьким, витягнутим дзьобом. Верх голови кармін-червоний. Горло, потилицю і щоки желтие- верхня частина тіла і хвоста зелена. Груди і черево темно-синього кольору з фіолетовим відтінком. Подхвостье і «штани» червоні. У самки груди світло-синя.

Поширений в Південно-Західній Австралії. Капюшоновий папуга був вперше привезений до Європи в 1853 р Основу його харчування в природному середовищі становлять насіння кріволістного евкаліпта, які він лущить за допомогою свого своєрідного клюва.В клітці міститься нечасто, так як лише в останні роки його почали розводити в неволі. Він дуже рухливий, тому для нього потрібен просторий вольєр. Своїми сильним дзьобом він здатний багато зруйнувати. Тому для його змісту необхідний міцний вольєр, з вічком сітки номер 16. Якщо цей папуга міститься в невеликій клітці, його потрібно щодня випускати в кімнату.

Для гніздування потрібен глибокий ящик (50 см глибини), свіжі гілки дерев і спокійне місце в кімнаті. Однак, як правило, ці папуги погано насиджують яйця, обігрівають і годують пташенят. Якщо таке трапилося з пташенятами, то сиріт можна підкласти до Розелла, які здатні бути прийомними батьками. Залишають гніздо молоді птахи помітно дрібніше дорослих, і в їх оперенні переважає зелене забарвлення. Оперення дорослих птахів формується у віці близько року. Деякі молоді папуги навіть розмножуються у віці до року, так і не набувши дорослого наряда.Кормленіе Красношапочний папуг таке ж, як і хвилястих папужок.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже