Розкішний або червоноголовий амазонamazona pretrei

Довжина тіла 30-32 см. На загальному зеленому тлі оперення виділяються яскраво-червоні лоб, області навколо очей, плечі і першорядні махові. Поширений в Південній Бразилії і дуже рідкісний в Аргентині і Парагваї. Населяє Араукарієві лісу і лісові савани. Гніздиться в дуплах дерев, зазвичай не- високо над землею, куди відкладає 2-4 яйця.

Мешкає на півдні Бразилії, північному сході і сході Парагваю і північному сході Аргентини (куди, імовірно, сезонно мігрує з Бразилії). Населяє соснові бори уздовж річок до висота 500-1000 м над рівнем моря. Харчується, в основному, насінням араукарій (Araucaria) .Гнездітся в дуплах дерев, звичайно невисоко над землею, куди відкладає 2-4 яйца.Із через повсюдної вирубки араукарієвих лісів і масового нелегального вилову птахів, став рідкісний.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже