Нандайя (nandayus nenday)

Відео: Black Hooded Parakeets (Nandayus Nenday)

Відео: anday (Nandayus nenday)

Довжина тіла без хвоста дорівнює 30 см, самого хвоста - 18. Основний колір забарвлення - зелений. Тім`я, горло, щоки і лоб пофарбовані в чорний. Навколо очей білі «очки» без пір`я. Груди і зоб - зелено-блакитні, черевце - зелене. Пір`я крил синяво-чорного кольору. Колір хвостового пір`я від світло-оливкового до зеленого. Надхвістя зеленого з блакитним по краях кольору. Махові пьрья блакитного кольору. Лапи в нижній частині червоні, а у верхній зелені.

Нандайя мешкають в Бразилії, Парагваї, південному сході Болівії і в північній частині Аргентини. Відзначено існування стійких популяцій диких чорноголових папуг, яких колись завезли в Північну Америку (Флорида, Південна Кароліна, Лос-Анджелес). Часто можна зустріти нечисленні зграйки нандайя на сільськогосподарських угіддях і в садах - там вони шукають собі прожиток. За землі папуги пересуваються дуже забавно і незграбно, але при лазаньї по деревах і чагарниках вони проявляють небувалу спритність і активність. Вважають за краще триматися в верхній і середній ярусах крон дерев - там завжди можна знайти плоди і насіння, якими птахи харчуються.

Відео: Nanday Parakeet - Nandayus nenday - Pantanal, Brazil

Гніздяться групками, в кладці від 3 до 6-ти яєць, з яких через 25 днів з`являться маленькі пташки. Оперяються нандайя в півтора місяці від народження, після чого вилітають з гнізда.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже