Домініканський або черноухом амазонamazona ventralis

Поширений на острові Гаїті і в Домініканській Республіці. Довжина тіла 30 см, хвоста 10 см. Дзьоб солом`яного кольору. Забарвлення оперення зелена, з облямівкою чорного кольору. Верхня частина голови синювата, в області вух є чорне забарвлення. Ділянки навколо очей, лоб і вуздечка белие.Распространен на острові Гаїті і в Домініканській Республіці. Цих папуг можна зустріти в субтропічних або тропічних лісах, лісосмугах і на плантаціях- піднімаються в гори до висоти 1500 м над рівнем моря. Живуть зграями, іноді великими. Годуються на полях, через що вважаються шкідниками. Пари утворюються з кінця березня. Гніздо влаштовує в дуплах дерев. Самка відкладає 2-4 яйця, які вона насиджує протягом 25 днів. Молоді птахи залишають гніздо у віці 6 тижнів, а повністю самостійними стають ще через 6-8 тижнів.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже